У Чернівцях на обсервацію забрали дружину зараженого коронавірусом. Відео

У жінки немає ознак інфекції
Скріншот: 24 канал / YouTube
У Чернівцях дружину першого зараженого коронавірусом українця відвезли на обсервацію після протестів, які влаштували її сусіди. Оприлюднено відео на YouTube-каналі "24 канал". Заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак заявила, що жінка почувається добре, у неї немає ознак інфекції, пише УНІАН. Чиновниця розповіла, що сусіди жінки говорили, що вона виходила з квартири і гуляла на вулиці, однак та цю інформацію спростувала. "Я встигла у неї уточнити, чи справді це так. Вона каже, ні, жодного разу не виходила, а чітко виконує пам'ятку, яку їй дали при перетині кордону. Вона запевнила, що до неї заходив батько, але не у квартиру. Він залишав їй їжу, а вона лише забирала сумку", – сказала Гусак. У коментарі телеканалу hromadske заступниця директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук заявила, що жодних підстав забирати жінку на обсервацію не було. "Ми жінку забрали. Вона знервована і стомлена. Погодилася поїхати з нами. Забрали співробітники швидкої допомоги. Наголошую, для цього не було жодних медичних підстав. Вона не становить загрози. Так само для дезінфекції не було підстав. У під'їзді будинку провели дезінфекцію, тому що люди кричали", – зазначила вона.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2, повідомив головний санлікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Захворілий чоловік, житель Чернівецької області, до 26 лютого подорожував зі своєю дружиною Італією, де зафіксовано найбільший спалах коронавірусу у Європі.

Його дружина перебувала вдома в самоізоляції, вона почувається добре, повідомляла Чернівецька обласна державна адміністрація.

Увечері 3 березня сусіди зібралися під під'їздом будинку захворілого й вимагали ізолювати і його дружину, яка залишилася вдома.

Ляшко 2 березня говорив, що у країні на наявність коронавірусу перевіряють чотирьох осіб.