У Дніпропетровській області сім'ю з шістьох осіб перевіряли на коронавірус

Під підозрою опинилися родичі чоловіка, який повернувся з Італії
Фото: ЕРА

Чоловік з Апостолового Дніпропетровської області після повернення з Італії поскаржився на підвищену температуру. В обласному департаменті охорони здоров'я стверджують, що симптомів COVID-19 у нього та членів його сім'ї немає.

Шістьох жителів міста Апостолове Дніпропетровської області перевіряли через підозру на зараження коронавірусом. Про це 5 березня повідомив журналістам заступник управління охорони здоров'я Кривого Рогу Олександр Лук'яненко, інформує агентство "Українські новини".

Ідеться про сім'ю, глава якої 26 лютого приїхав з Італії. Чиновник заявив, що в чоловіка, його матері, вагітної дружини і трьох дітей діагностували кашель та підвищену температуру.

Сім'ю мають транспортувати у Криворізьку інфекційну лікарню для обстеження та лікування, заявив Лук'яненко.

У пресслужбі Дніпропетровської обласної державної адміністрації спростували слова криворізького чиновника про госпіталізацію сім'ї.

"У чоловіка з Апостолового, який нещодавно повернувся з Італії, та його сім'ї немає жодних ознак коронавірусу. Усі шестеро людей почуваються добре та знаходяться під наглядом сімейного лікаря", – розповіли в департаменті охорони здоров'я ОДА.

Спеціалізована бригада екстреної медичної допомоги в захисних костюмах була вдома в сім'ї. Після повернення з Італії чоловік скаржився на незначне підвищення температури тіла. Лікарі перевірили показники пацієнта, усі вони виявилися в нормі.

Українець не перебував в осередку епідемії COVID-19 в Італії, з'ясували медики.

3 березня в Україні зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2. Хворий чоловік, житель Чернівецької області, до 26 лютого подорожував Італією.

У Чернівецькій області від 11 до 13 осіб із грипоподібними симптоми перевіряють на інфікування коронавірусом SARS-CoV-2.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року і китайському Ухані. 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. У Китаї станом на 5 березня на коронавірус захворіли 80 409 осіб, 3012 із них померли.

За даними станом на вечір 5 березня в Італії померли 148 осіб.