У "Феофанії" залишається восьмеро звільнених українців, Клиха перевели у спеціалізоване відділення

Лікарі встановили попередні діагнози вісьмом колишнім політв'язням, які залишилися у "Феофанії"

Фото: pixabay.com (архів)

Головний лікар лікарні "Феофанія" Ігор Семенів сказав, що стан вісьмох українців, звільнених у межах українсько-російського обміну утримуваними особами, оцінюють як добрий або задовільний. Колишній політв'язень Станіслав Клих потребує спеціалізованої медичної допомоги.

Станом на 9 вересня в лікарні "Феофанія" залишається восьмеро українців, які повернулися з Росії в межах обміну. Про це під час брифінгу повідомив головний лікар закладу Ігор Семенів, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Зараз у нас знаходиться вісім людей, які поступили в суботу, й вісім родичів. Усі вони також оформлені на стаціонарне лікування, і ми також проводимо певні обстеження... За вихідні дні ми зробили певні обстеження, у нас є певні попередні діагнози для кожного, хто в нас перебуває. Сьогодні буде більш деталізований, більш конкретний діагностичний пошук і, очевидно, сьогодні буде виникати питання про переведення у другі структурні підрозділи вже по напрямку тому, в якому безпосередньо необхідно буде надавати допомогу", – розповів він.

Семенів підкреслив, що, згідно із законодавством, він не має права розголошувати діагнози людей.

"Украй важких немає. Є дехто в доброму чи задовільному стані, дехто в не зовсім задовільному стані, який потребує більш інтенсивного лікування. Кожен абсолютно в різному стані: хтось важчий, хтось легший. Украй важких – які потребують реанімаційних заходів або перебування у відділенні інтенсивної терапії, – таких немає", – сказав він.

Головлікар додав, що колишнього політв'язня Станіслава Клиха перевели у спеціалізоване відділення військового госпіталю, тому що він потребує спеціалізованої медичної допомоги, а у "Феофанії" за профілем її надати не могли.

7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, – політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією у Керченській протоці 24 моряки.

Цього самого дня моряків повезли у військовий госпіталь, колишніх політв'язнів – у "Феофанію". Увечері стало відомо, що Сенцов і Балух покинули заклад.