У Києві встановлять систему відеофіксації на дорогах за рахунок інвесторів

За даними КМДА, торік у Києві сталося 20,8% ДТП від загальної кількості в Україні
Фото: pexels.com

Директорка департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник заявила, що система фіксації порушень правил дорожнього руху може з'явитися у Києві за один-два роки.

Київрада проголосувала за впровадження в Києві системи фіксації порушень правил дорожнього руху в межах державно-приватного партнерства, повідомила 7 лютого пресслужба Київської міськдержадміністрації.

Київ через рік-два може отримати сучасний інструмент, який дозволить суттєво покращити ситуацію з безпекою на дорогах. При цьому на це не буде витрачено жодної копійки коштів із місцевого бюджету, оскільки державно-приватне партнерство передбачає фінансування даного проєкту за рахунок капіталу інвестора", – зазначила директорка департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник, презентуючи проєкт.

За попередніми підрахунками, вартість проєкту становитиме $24 млн. Система охоплюватиме апаратний комплекс відеофіксації порушень ПДР, центр опрацювання, зберігання та систему передавання даних в автоматичному режимі. Усі зафіксовані порушення правил дорожнього руху через спеціальні канали зв'язку передаватимуть у дата-центри, і їх опрацьовуватиме Національна поліція, зазначено в повідомленні.

За словами Мельник, необхідність системи відеофіксації порушень "обумовлена великою кількістю дорожньо-транспортних пригод у Києві". "Минулого року кількість ДТП у місті Києві склала 20,8% від загальної кількості в Україні, у тому числі з тяжкими наслідками – 3,7%", – зазначила вона.

Чиновниця заявила, що інвестора проєкту обере конкурсна комісія, яку Київрада створить після затвердження критеріїв оцінки пропозицій.

Наприкінці минулого року заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляв, що в першому кварталі 2020 року планують запуск системи автоматичної фото- і відеофіксації перевищення швидкості.

За даними МВС, протягом 10 місяців 2019 року в Україні сталося 129 тис. ДТП, із яких понад 21 тис. – із постраждалими. Травмовано понад 26 тис. осіб. Загинуло 2716 осіб.