До Києва прибув спецпоїзд з українцями із Росії

Поїзд "Москва – Київ" вирушив зі столиці РФ увечері 28 березня
Фото: ЕРА

Поїзд, який вивіз до Москви з Києва приблизно 700 росіян, повернувся у столицю України з українськими пасажирами, які затрималися у РФ до закриття кордонів.

29 березня в Україну з Москви прибув спецрейс поїзда №905, на батьківщину повернулися українці, які у зв'язку з карантином не мали можливості самостійно перетнути кордон. Про це повідомило hromadske.

Поїзд зустріли люди в захисних костюмах і військові. У пасажирів вимірювали температуру.

Спецрейс відбувся за дорученням Міністерства закордонних справ і Міністерства інфраструктури.

25 березня стало відомо, що приблизно 800 українців звернулися до посольства України у РФ і висловили намір повернутися на батьківщину у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Спеціальний поїзд 27 березня вирушив із Києва, до Москви виїхало приблизно 700 громадян Росії, повідомляло НВ. Зворотним рейсом до Києва прибули українські громадяни.

Опівночі 30 березня РФ повністю закриває пропуск громадян через кордони. Із 12 березня через поширення коронавірусної інфекції Кабінет Міністрів України ввів карантин по всій країні. Він діє до 24 квітня. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 28 березня заявив, що режим пропуску до країни українців, які затрималися за кордоном, стане жорсткішим. 

Від початку спалаху коронавірусу в Україну з-за кордону повернулося приблизно 126 тис. громадян країни.