У Радомишлі зачинять ринки і зупинять транспорт через коронавірус

В Україні підтвердили три випадки коронавірусу
Фото: EPA

12 березня в Радомишлі Житомирської області підтвердили випадок коронавірусу. Через це в місті введено надзвичайний стан і вжито обмежувальних заходів.

Міський голова Радомишля Володимир Тетерський видав розпорядження про обмежувальні заходи через поширення коронавірусної інфекції. Про це 12 березня йдеться на сайті Радомишльської громади.

Зокрема, у місті буде зупинено рух транспорту, тимчасово припинено роботу всіх ринків.

Влада Радомишля попросила містян без необхідності не відвідувати магазинів, закладів громадського харчування та установ із надання побутових послуг, а також уникати перебування в людних місцях і в разі перших ознак захворювання терміново звертатися до лікаря.

12 березня стало відомо про два нові випадки коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні – у Радомишлі Житомирської області та Чернівецькій області. Загалом у країні тепер троє інфікованих.

Цього ж дня в Радомишлі ввели надзвичайний стан, який почне діяти з 13 березня.

Кабінет Міністрів 11 березня ввів карантин по всій Україні, щоб запобігти можливому поширенню коронавірусної інфекції. Обмежувальні заходи почали діяти 12 березня і триватимуть три тижні – до 3 квітня 2020 року.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу SARS-CoV-2 пандемією.

Станом на початок доби 13 березня в Китаї жертвами коронавірусу стали 3176 осіб. Протягом доби від COVID-19 померло сім осіб. Загальна кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом у Китаї сягнула 80 813, вилікували й виписали 64 111 осіб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 12 березня за межами Китаю зареєстровано 44 067 випадків інфікування коронавірусом у 117 країнах. Кількість загиблих становить 1440.