Українців, яких евакуюють із Китаю, ізолюють у медзакладі – МОЗ

У МОЗ повідомили, що точної дати евакуації поки невідомо
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

Громадяни України, яких евакуюють із китайського Уханя та інших міст провінції Хубей через новий коронавірус, перебуватимуть на умовному карантині протягом інкубаційного періоду, розповів генеральний директор директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський.

Громадян України, яких евакуюють із китайського Уханя та інших міст провінції Хубей, ізолюють у медзакладі. Про це 5 лютого повідомив генеральний директор директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"У розпорядженні Кабінету Міністрів будуть встановлені тимчасові обмежувальні заходи та особливі умови для осіб, які прибули з китайської провінції Хубей. Буде запропонована ізоляція в закладах, визначених МОЗ. Де саме будуть ці зони, не можу сказати. Зараз ведеться підготовка, опрацьовується логістика для реалізації цього завдання", – розповів Скіпальський.

Він додав, що точної дати евакуації поки невідомо.

"Плани розробляються. Прийнято рішення, що громадяни, які приїхали з Уханя, перебуватимуть в ізоляції протягом інкубаційного періоду. Заклад, де будуть перебувати ці громадяни на умовному карантині та в ізоляції, буде визначено МОЗ", – сказав Скіпальський.

Він розповів, що в Україну завезли тест-системи, яких вистачить для дослідження 25–30 випадків підозри на коронавірус.

"У той же час є домовленості із Всесвітньою організацією охорони здоров'я щодо додаткового постачання тест-систем найближчим часом, що збільшить цю кількість удвічі або втричі", – сказав він.

Скіпальський зазначив, що в Україні в 11 випадках у пацієнтів, у яких були підозри на коронавірус, захворювання не підтвердили, ще двоє перебувають на діагностиці.

Станом на 4 лютого посольству України в Китаї відомо про 80 громадян України, які перебувають в Ухані та інших містах провінції Хубей, 56 із них хочуть, щоб їх евакуювали, розповіли виданню "ГОРДОН" у Міністерстві закордонних справ України.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, було підтверджено 31 грудня 2019 року в Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

У Китаї кількість померлих від коронавірусу до 5 лютого сягнула 491 людини. 24 324 особи інфіковані.

За межами Китаю станом на 4 лютого було зареєстровано 159 випадків захворювання у 23 країнах, одна людина померла.