Через коронавірус наречений і наречена в Сінгапурі святкували весілля за допомогою телемосту

Аеропорт Сінгапуру. Із 1 лютого заборонено в'їзд у країну особам, які менш ніж два тижні тому побували на материковій частині Китаю
Фото: ЕРА

Незадовго до весілля молодята із Сінгапуру побували в Китаї. Виникли побоювання, що вони заразилися коронавірусом 2019-nCoV. Однак весілля скасовувати не стали: гості пригощалися в ресторані, а пара вітала їх із готельного номера, де перебувала на карантині.

У Сінгапурі провели весільну церемонію за допомогою телемосту через острах зараження коронавірусом 2019-nCoV. Незвична урочистість відбулася 2 лютого, пише місцеве видання Shin Min Daily News.

Незадовго до одруження пара відвідала Китай, звідки родом наречена. Вони вирішили ізолювати себе в готельному номері, проте весілля скасовувати не стали.

Гості зібралися в ресторані, а молодята спілкувалися з ними через інтернет, слухали побажання, пили шампанське.

Присутні заявили газеті, що їм сподобався незвичний формат весілля, хоча від деяких сінгапурських традицій, наприклад особливого виходу нареченої, довелося відмовитися.

Також пустувало вісім столів, зарезервованих для китайських родичів нареченої: з 1 лютого всім, хто перебував на материковому Китаї протягом останніх 14 днів, заборонено в'їзд у Сінгапур.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, було підтверджено 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

У Китаї та Гонконгу кількість померлих від коронавірусу до 5 лютого сягнула 491 людини. 24 324 особи інфіковані.

За межами Китаю станом на 4 лютого було зареєстровано 159 випадків захворювання у 23 країнах, одна людина померла.