"Укрпошта" відновлює міжнародне доправлення посилок

"Укрпошта" продовжить чартерну програму з МАУ, щоб забезпечити доправлення у США
Фото: depositphotos.com

Поштові відправлення "Укрпошти" вилітатимуть п'ять разів на тиждень рейсами Lufthansa і тричі на тиждень рейсами KLM.

"Укрпошта" розпочала доправлення посилок прямими пасажирськими рейсами авіакомпаній. Про це йдеться на сайті постового оператора.

Зокрема, авіакомпанія Lufthansa доставляє відправлення "Укрпошти" з України в Німеччину, а звідти їх спрямовуватимуть у країни Європи, Південної Америки, Південної та Південно-Східної Азії, у США, Китай, Японію.

Авіакомпанія KLM доправляє посилки "Укрпошти" в Нідерланди, а звідти – у Південно-Африканську Республіку, Об'єднані Арабські Емірати, Нову Зеландію, Австралію, Колумбію, Перу, Панаму та інші країни.

Зараз поштові відправлення вилітатимуть п'ять разів на тиждень рейсами Lufthansa і тричі на тиждень рейсами KLM, зазначає "Укрпошта".

Крім того, у пресслужбі додали, що оскільки зараз не заявлено відновлення прямих пасажирських рейсів із Києва до Нью-Йорка, "Укрпошта" планує продовжувати чартерну програму з "Міжнародними авіалініями України", щоб забезпечити доправлення у США. Загалом у червні авіакомпанія доправить у США посилки "Укрпошти" сімома прямими рейсами, виконуваними один-два рази на тиждень.

До повного відновлення пасажирського авіасполучення "Укрпошта" і далі використовуватиме нову логістичну модель для доправлення посилок у країни світу. За перші два місяці авіаобмежень "Укрпошта" перевезла понад 500 тонн товарів на більше ніж $40 млн.

В "Укрпошті" нагадують, що співпрацюють із Turkish Airlines, LOT, Silk Way, AirFrance, AirBaltic, Airlines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, FlyDubai, Бєлавіа, SAS Airlines, Елерон. Крім того, поштовий оператор використовуватиме 10 транзитних хабів для перевантаження: Франкфурт, Варшава, Амстердам, Париж, Лондон, Баку, Дубай, Відень, Париж, Стамбул.

Карантин в Україні запровадили 12 березня, а із 17 березня зупинили міжнародне авіасполучення.

У зв'язку з поліпшенням епідемічної ситуації з 11 травня в Україні розпочали пом'якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада здобула право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

З 1 червня в Україні відновили залізничне сполучення та міжобласні пасажирські автотранспортні перевезення, з 5-го – внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня – зовнішнє.