В Україну повертається 600 членів екіпажів круїзних лайнерів – Криклій

Круїзні лайнери припинили плавання через COVID-19
Фото: ЕРА

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, моряки, які повертаються в країну,  працювали на круїзних лайнерах американської компанії Royal Caribbean.

В Україну з Барбадосу в Латинській Америці повертається 600 українських моряків. Про це 23 травня поінформував у Facebook міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"600 українських моряків повертаються додому. Це члени екіпажів круїзних лайнерів компанії Royal Caribbean. Два спеціальні рейси з Барбадосу приймає сьогодні аеропорт "Бориспіль", – написав він.

Міністр також повідомив, що українська влада працює "над якнайшвидшим відновленням регулярних пасажирських перевезень з іншими країнами".

"Наразі найскладніше  домовитись про умови, на яких вони будуть готові приймати іноземців. Зокрема, тестування пасажирів", – пояснив Криклій.

Royal Caribbean Cruises Ltd. – американська компанія зі штаб-квартирою в Маямі.

Через спалах коронавірусної інфекції круїзні лайнери припинили надавати послуги, частина з них була на карантині через виявлення на їхньому борту COVID-19.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 5,21 млн, із них понад 2 млн вилікувалося, а 338 тис. померли.

В Україні станом на ранок 23 травня лабораторно підтверджено 20 580 випадків зараження коронавірусом, видужало 6929 пацієнтів, померло 605 осіб.