Із 2015 року з Криму й окупованого Донбасу перемістили 178 ув'язнених – Лутковська

Лутковська розповіла, скільки ув'язнених удалося перевести на підконтрольну Києву територію
Фото: ombudsman.gov.ua

Із територій, підконтрольних бойовикам, перевели 166 ув'язнених, з окупованого Криму – 12, повідомила омбудсмен Валерія Лутковська.

Із 2015 року з анексованого Криму й з окупованих територій Донбасу на підконтрольну Україні територію для подальшого відбування покарання перевели 178 ув'язнених. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" розповіла уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"Із територій, підконтрольних так званим "ДНР/ЛНР", перевели 166 ув'язнених, з окупованого Криму – 12", – повідомила омбудсмен.

24 жовтня провідний спеціаліст секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Галина Килимовая повідомила, що на окупованій території Донецька й Луганська залишилось 27 закладів виконання покарань, у яких утримують приблизно 12700 осіб.

Окрім того, на території окупованого Криму розташовані чотири пенітенціарні заклади, у яких утримують 3200 ув'язнених.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.