Протягом двох днів "Дію" завантажили майже 800 тисяч разів. Застосунок очолив рейтинг безкоштовних додатків App Store

Застосунок "Дія" почав працювати 6 лютого
Фото: УНІАН

За даними Міністерства цифрової трансформації України, 667 тис. користувачів протягом минулих двох днів успішно авторизувались у застосунку "Дія".

Упродовж останніх двох днів застосунок "Дія", що дає можливість створити електронну копію водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, завантажило майже 800 тисяч разів. Про це 8 лютого у Facebook повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

"Із презентації мобільного застосунку "Дія" минуло вже два дні. Кількість українців, що завантажили "Дію", сягнула майже 800 тисяч. 667 тисяч користувачів успішно авторизувалися у додатку", – ідеться в повідомленні.

За даними відомства, 359 567 користувачам вдалося завантажити водійські посвідчення, 295 788 – свідоцтва про реєстрацію авто.

І реєстр, і авторизація через банки стабільно працюють. Електронний кабінет водія перенесений на нові сервери, і МВС продовжує активно працювати над вдосконаленням його роботи. Тож готуємося до першого мільйона!" – додали в міністерстві.

На момент підготовки новини застосунок "Дія" очолював рейтинг безкоштовних додатків в українському сегменті App Store.

Скріншот мобільного додатка App store

Мобільний додаток "Дія" запустили 6 лютого. За допомогою цієї програми українці зможуть зберігати особисті документи в електронному вигляді й у майбутньому отримати доступ до всіх державних онлайн-сервісів.

На початковому етапі у додатку доступні водійські права та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (через ажіотаж у першу добу застосунок і кабінет водія на сайті Головного сервісного центру МВС працювали з перебоями). Згодом з'явиться можливість додати внутрішній і закордонний паспорти, ID-картку, а також цифрові версії студентського та учнівського квитків.

Докладніше про те, як користуватися програмою і навіщо вона потрібна, можна прочитати в матеріалі видання "ГОРДОН".