86% українців висловили бажання будувати своє майбутнє в Україні – опитування

Найбільше українців, які хочуть майбутнього в Україні, проживає в центрі країни
Фото: ЕРА

Більшість громадян України, які живуть на підконтрольній українській владі території, висловили бажання й далі жити в Україні. Про це свідчать опубліковані 22 серпня результати опитування, які провів у серпні фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

На запитання "Чи хотіли б ви будувати своє майбутнє життя в Україні?" 59% відповіли "так, звісно", а ще 27% – "скоріше так".

Варіанти відповідей "скоріше ні" й "зовсім ні" обрало загалом 8% респондентів.

Не визначилося з відповіддю 6%.

Найбільше тих, хто однозначно хоче свого майбутнього в Україні, належить до вікової категорії від 60 років (72%) і проживає в центрі країни (61,6%).

Ті, хто однозначно не хоче майбутнього в Україні, перебувають, згідно з результатами опитування, на сході (4%), їхній вік у середньому від 18 до 39 років (4%).

Графіка: dif.org.ua
Графіка: dif.org.ua

Опитування проводили з 8-го до 15 серпня за багатоступеневою вибіркою методом face-to-face на тих територіях, які контролює уряд України й на яких не тривають бойові дії. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.