Anonymous опублікували дані прокремлівських хакерів Killnet, які атакували систему голосування "Євробачення"

Anonymous підкреслили, що оприлюднили інформацію прокремлівських хакерів, щоб дискредитувати їх і завадити їхній діяльності
Фото: depositphotos.com

Хакерське угруповання Anonymous опублікувало дані прокремлівських хакерів Killnet. Про викриття проросійського угруповання Anonymous повідомили 23 травня у Twitter.

Як зазначили в Anonymous, їхня спільнота зламала електронні пошти хакерів Killnet.

Anonymous підкреслили, що оприлюднили інформацію з поштовими адресами та паролями прокремлівських хакерів, щоб дискредитувати їх і завадити їхній діяльності.

За даними італійських ЗМІ, проросійське угруповання Killnet та його відгалуження "Легіон" атакували систему голосування "Євробачення", фінал якого 14 травня відбувся у Турині.

За тиждень до того це саме угруповання хакерів здійснило атаку на Сенат та інші державні структури Італії.

Контекст:

Anonymous – це міжнародна група хакерів і кіберфахівців, які з політичних міркувань борються у цифровому просторі з урядами країн світу, політичними структурами й елітами.

25 лютого, на другий день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Anonymous закликали всіх хакерів світу об'єднатися у боротьбі проти окупантів та повідомили про злам сайта міноборони РФ. Пізніше перестали працювати сайти інших державних відомств Росії.

27 лютого в Anonymous заявили, що "поклали" сайти уряду Чечні та міноборони Білорусі.

6 березня це хакерське угруповання повідомило про злам низки стримінгових сервісів РФ і телеканалів, щоб транслювати кадри війни в Україні. Серед зламаних телеканалів опинилися "Россия 24", "Первый канал", "Москва 24".

Окрім цього, група Anonymous злила особисті дані 120 тис. військових-окупантів, які беруть участь у воєнній агресії проти України.