Держкомтелерадіо рекомендував не ввозити в Україну дві книги Азарова

До списку Держкомтелерадіо занесли книги Азарова
Фото: EPA

До переліку книг, зміст яких спрямовано на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, включено видання екс-прем'єра України Миколи Азарова "Украина на перепутье. Записки премьер-министра" та "Уроки майдана. Украина после переворота" видавництва "Вече".

Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) розширив до 165 книг перелік видань, зміст яких спрямовано на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Оновлений список 23 березня опубліковано на сайті Держкомтелерадіо.

До списку занесено дві книги колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова "Украина на перепутье. Записки премьер-министра" та "Уроки майдана. Украина после переворота" видавництва "Вече".

Перелік доповнено шістьма російськими книгами. Тепер у ньому 159 російських видань, дві книги видано у тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей і чотири – на підконтрольній уряду України території.

Азаров був прем'єром України з 2010-го до 2014 року. Після зміни влади 2014 року він покинув країну і зараз живе в Росії.

Щодо Азарова розслідують кілька кримінальних проваджень, пов'язаних із розтратою державних коштів. Він фігурує у справі про розкрадання бюджетних грошей під час створення урядової телекомунікаційної мережі спецпризначення на потужностях "Укртелекому".