Фонд соцстрахування України відновив виплати постраждалим на виробництві

Фонд соцстрахування передбачив понад 32 млн грн на ліки та вироби медичного призначення

Фото: depositphotos.com

Фонд соціального страхування запустив фінансування страхових виплат у разі втрати працездатності або смерті на виробництві, повідомило Міністерство соціальної політики України. Страхові суми припинили виплачувати у квітні цього року.

Фонд соціального страхування України наприкінці листопада відновив зупинені з квітня виплати за нещасні випадки та професійні захворювання під час роботи на виробництві, розповіли в Міністерстві соціальної політики України 4 грудня.

За інформацією міністерства, фонд на 65,8 млн грн профінансував одноразові страхові виплати в разі стійкої втрати працездатності або смерті потерпілого на виробництві.

Витрати на спеціальний медичний і постійний догляд, побутове обслуговування та додаткове харчування фонд оцінив на суму 77,2 млн грн. На ліки і вироби медичного призначення заклали 32,2 млн грн.

За даними фонду, суми застрахованим працівникам, зокрема постраждалим на виробництві, та членам сімей померлих платять у повному обсязі та вчасно.

Фінансування виплат зупинили у зв'язку зі змінами закону України "Про державний бюджет на 2020 рік" від 13 квітня №553 на період дії карантину через поширення коронавірусної інфекції.