Гройсман попросив Садового вибрати іншу ділянку для утилізації львівського сміття

Гройсман доручив Садовому вибрати іншу ділянку для сміттєпереробного комплексу
Фото: EPA

Ділянку, яку раніше вибрав для утилізації сміття мер Львова Андрій Садовий, експертна комісія визнала непридатною, через що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман попросив його підібрати нову.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив меру Львова Андрію Садовому вибрати іншу ділянку для створення сміттєпереробного комплексу. Про це він написав на сторінці у Facebook.

Гройсман нагадав, що раніше було виділено ділянку, але комісія визнала її непридатною для створення будь-яких підприємств з переробки або зберігання сміття.

"Враховуючи ситуацію, яка складається, і виходячи з того, що проблему потрібно нарешті розв'язати, я вже звернувся до голови ОДА Олега Синютки з проханням допомогти пану Андрію вибрати іншу ділянку, а його самого я б просив пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального розв'язання проблеми", – пише Гройсман.

Колапс системи утилізації сміття у Львівській області розпочався після інциденту на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області. 30 травня 2016 року там сталпся пожежа і зсув, під горами відходів виявилися троє співробітників Держслужби з НС, які гасили пожежу на полігоні, а також співробітник комунального підприємства "Збиранка".

2 червня сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

27 січня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що буде виділено ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу, а побудувати його міська влада Львова зобов'язується протягом шести місяців.

Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що земля під будівництво сміттєпереробного комплексу виділяється на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка".

30 січня депутати Яворівської райради виступили проти будівництва полігону на території району.

16 лютого науково-експертна група під головуванням академіка Національної академії наук України Ігоря Юхновського заявила, що земельна ділянка на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" в Яворівському районі Львівської області не підходить під полігон з утилізації відходів і будівництва сміттєпереробного заводу.