Громадський рух "Маніфест 42" заявив про маніпуляції з боку компанії "Автомагістраль-Південь"

Після обшуків компанія "Автомагістраль-Південь" заявила про зупинення робіт зі зведення фортифікаційних споруд на лінії фронту
Фото: milukraine.net

Громадський рух "Маніфест 42", який заснували представники бізнесу, зробив заяву щодо спроб маніпуляції інформацією з боку компанії ТОВ "Автомагістраль-Південь". У своїй офіційній публікації на сайті рух повідомив про спроби компанії використати тему блокування її діяльності правоохоронними органами для перекручення фактів.

"Маніфест 42" зауважив, що не дає дозволу використовувати себе як інструмент для викривлення реальності.

"Маніфест 42" не є майданчиком для перекручування фактів, не може бути використаний окремими представниками бізнесу з метою перешкоджання законній діяльності правоохоронної системи... Консолідація нами зусиль для забезпечення обмеження тиску з боку державних силових структур на бізнес не означає отримання окремими представниками бізнесу індульгенції на порушення закону", – ідеться в заяві.

У русі додали, що після перевірки інформації, яку озвучила компанія "Автомагістраль-Південь", вони не виявили блокування діяльності підприємства з боку державних органів. За даними "Маніфесту 42", на рахунки компанії і пов'язаних із нею підприємств не накладали арештів, так само як і на транспортні засоби, нерухомість або інше майно, що належить компанії або яке вона орендує. Не було зафіксовано випадків вилучення серверів чи комп'ютерної техніки, які могли б вплинути на діяльність компанії.

"Не знайшла свого підтвердження інформація, що невідкладні слідчі дії вплинули на діяльність підприємства та належне виконання ним державних контрактів", – зазначили в "Маніфест 42".

Представники руху наголосили на тому, що "неприпустимі будь-які спроби маніпуляцій ним у будь-який спосіб і за будь-яких обставин".

Контекст:

4 жовтня Національна поліція провела обшуки в компанії "Автомагістраль-Південь", одному з найбільших підрядників у дорожньо-будівельній сфері. Причиною обшуків стала підозра в порушенні тендерних процедур та самовільному підвищенні вартості робіт у кількох регіонах України, писав "Forbes Україна".

Після цих обшуків компанія заявила про зупинення робіт зі зведення фортифікаційних споруд на лінії фронту, зокрема на покровському напрямку, пов’язуючи це з діями поліції. Правоохоронці зазначили, що під час обшуків вилучили лише два особисті мобільні телефони керівників компанії й деяку проєктну документацію, яка не стосувалася фортифікаційних споруд.