"Євротермінал": боротьба з поширенням коронавірусу і допомога в реабілітації

Одеська область зараз на 16-му місці за захворюваністю
Фото: depositphotos.com
Компанія "Євротермінал" спонсорувала придбання кисневої станції для апаратів ШВЛ і допомогла з купівлею костюмів для медичних працівників Одеси.

Динаміка розвитку вірусу SARS-CoV-2 дуже непередбачувана, і в кожної людини він протікає по-різному. Деякі люди навіть не підозрюють про те, що у них уже був коронавірус, втім, у їхньому організмі є антитіла, які виробляються після хвороби. Це є незаперечним доказом того, що людина все-таки перехворіла на вірус, хоч і в "пасивній" та прихованій формі. Таких людей меншість, а більшість переносить коронавірус важче, в окремих випадках потрібна допомога апарата ШВЛ – штучної вентиляції легенів.

Станом на сьогодні у світі зареєстровано понад 80 мільйонів хворих, із них майже 46 мільйонів людей успішно впоралося з недугою. Зокрема, в Україні із хворого 1 мільйона осіб майже 700 тисяч одужало. Найбільше хворих виявили в Харківській, Львівській і Київській областях. Одеська область, один із головних туристичних регіонів, зараз на 16-му місці за захворюваністю.

Насамперед це заслуга місцевої влади та всіх, хто їй допомагає в боротьбі з поширенням коронавірусу та організацією превентивних заходів. Компанія "Євротермінал" є одним із вірних та активних помічників і спонсорів Одеси й області.

У зв'язку з обставинами, що склалися, на території "Євротерміналу" триває активна диспетчеризація майже всіх видів транспорту, який потрапляє на портову територію.

"Автомобілі проходять оформлення в тальманських вікнах, після чого в "нульовому вікні" порту вони отримують всі документи. Для зручності ми побудували єдиний офіс, розрахований на 100 осіб, але в сьогоднішніх вірусних реаліях туди запускають не більше ніж 10 осіб, щоб під час пандемії всіх запобіжних заходів було максимально дотримано. Крім усього іншого, ми ретельно перевіряємо наявність масок і дезінфекторів у приміщеннях. А ще ми закупили спеціальні сканери, які автоматично визначають температуру тих, хто приходить, і наявність маски на обличчі – людина без неї або з підвищеною температурою в порт узагалі не потрапить", – коментує генеральний директор компанії "Євротермінал" Олександр Ейсмонт.

Фото: depositphotos.com

Однак мало хто говорить про те, як відбувається реабілітація після хвороби і яких правил потрібно дотримуватися, щоб повністю одужати.

Медики стверджують, що реабілітація після COVID-19 необхідна всім, незалежно від ступеня тяжкості захворювання. Пацієнти на ШВЛ насамперед мають виконувати респіраторну гімнастику з метою стимуляції дихальних м'язів і діафрагми – це прискорить одужання і допоможе відмовитися від вентиляції легенів штучним способом.

Також важливий і психологічний складник – багато людей, які перехворіли на вірус, стикаються з порушенням сну і психоемоційним розладом, які проявляються на тлі загальносвітового хвилювання, зумовленого поширенням COVID-19.

Що ефективніша боротьба з поширенням вірусу, то менше людей хворіє. Гарним прикладом правильного підходу до цієї ситуації є вищезгадана компанія "Євротермінал", відома не тільки активною участю в житті та соціумі Одеси, але й своїм відповідальним підходом до ситуації у країні під час пандемії.

Зокрема, компанія "Євротермінал" спонсорувала придбання кисневої станції для апаратів ШВЛ і допомогла з купівлею костюмів для медичних працівників міста. За допомогою депутатів із найближчих до "Євротерміналу" органів самоорганізації населення вдалося допомогти багатодітним і малозабезпеченим сім'ям, забезпечивши їх базовими продуктами харчування.

Мер Одеси Геннадій Труханов нагородив компанію "Євротермінал" почесною грамотою за фінансову допомогу в боротьбі з вірусом.