"Мамо, я бачила живого президента". Батьки дітей із новорічного привітання Зеленського розповіли про зйомки ролика

У привітанні Зеленського знімалися діти-актори від п'яти до восьми років
Скріншот: Офіс президента України / YouTube
У новорічну ніч на українських телеканалах транслювали привітання президента Володимира Зеленського, на відео він був в оточенні дітей. Батьки дітей розповіли, як відбувалися зйомки і чи були в них претензії до Офісу президента.

Зйомки дітей, які брали участь у новорічному ролику президента України Володимира Зеленського, тривали приблизно три години. Про це "Бабелю" повідомили в Офісі президента.

Зйомки привітання президента проводили 27 грудня в Маріїнському палаці й на площі перед ним. Дітей-акторів віком п'яти – восьми років для відеоролика шукало кілька агентств. Катерина Кірейцева, мама дівчинки-акторки, яку знімали у привітанні, розповідає, що жодних особливих вимог в агентств не було, тільки щоб уміли грати й були слухняними.

27 грудня дітей запросили на запис тільки тієї частини ролика, до якої їх залучили.

"Зйомки за участю дітей тривали кілька годин із дотриманням вимог чинного законодавства. Дітей запросили, відзняли й відпустили. Години три в середньому. Тих, хто розповідав про свої бажання та мрії, знімали ще на великих планах, інші звільнилися швидше", – повідомили журналістам в ОП і уточнили, що претензій на адресу знімальної групи з боку батьків не було.

Мами двох дітей, які брали участь у зйомках, підтвердили цю інформацію. За їхніми словами, їх зібрали о 18.00, але зйомки почалися пізніше.

"Зйомки проходили чудово, із дотриманням закону, усі були задоволені", – розповіла Тетяна, мама одного з дітей-акторів Аміра Махді.

"Моя дочка вийшла після першого дубля і сказала: "Мамо, я бачила живого президента!" Повірте, діти-актори люблять зніматися. Моя дочка якось знімалася в рекламі, день тривав 13 годин, і коли все закінчилося, вона хотіла зніматися ще", – розповідає мама іншої акторки Катерина Кірейцева.

Скільки дітям заплатили за зйомку – батьки не уточнюють. В оголошенні про кастинг дітей-акторів агентства LOT було зазначено, що за одну робочу зміну платять 500 грн. У LOT "Бабелю" підтвердили, що вони проводили кастинг для зйомок, і їм організатори озвучили саме таку суму. Водночас радник глави ОП Михайло Подоляк у коментарі "Укрінформу" заявив, що знімальна група не співпрацювала з LOT.

В ОП повідомили журналістам, що зйомку новорічного привітання президента оплатили не з держбюджету.

Зеленський своє звернення з нагоди настання Нового року зачитав у компанії дітей. Його 31 грудня оприлюднив YouTube-канал Офісу президента. Ролик транслювали в новорічну ніч українські телеканали.

Через залучення дітей до знімального процесу на адресу президента почала лунати критика. Зокрема, експертка із прав дитини Людмила Волинець заявила, що привітання Зеленського – це "експлуатація образу дитини для досягнення прагматичної мети".