Маріїнський палац відкривають для екскурсій

Маріїнський палац можна буде відвідати з екскурсією
Фото: president.gov.ua

Церемоніальна резиденція президента України, розташована в Маріїнському палаці, стане доступною для екскурсій із 4 вересня.

Із 4 вересня резиденцію президента України в Маріїнському палаці в Києві можна буде відвідати з екскурсією. Квиток коштує 150 грн, для представників пільгових категорій – 75 грн, для дітей до семи років вхід безкоштовний, повідомила пресслужба Офісу президента України.

Для 45-хвилинної екскурсії Маріїнським палацом необхідно попередньо забронювати дату і час свого візиту на сайті: http://m-palace.com.ua.

Відвідати палац можна буде у п'ятницю, суботу та неділю, із 10:00 до 17:00.

Щочетверга доступ до палацу матимуть тільки організовані групи школярів. Для них передбачена особлива програма екскурсії з урахуванням їхнього віку та специфіки історичного періоду, який вони вивчають.

Під час екскурсії палацом можна буде побачити експозицію картин і подарунків президентів України, церемоніальний зал, зал для перемовин.

Палац є пам'яткою палацової архітектури стилю бароко, і його занесено до реєстру пам'яток національного культурного надбання.

Маріїнський палац було закладено на замовлення російської імператриці Єлизавети Петрівни 1744 року. Проєкт у стилі бароко розробив придворний архітектор Бартоломео Растреллі. Його збудували до 1752 року.