МОЗ закликало українців повідомляти в соцмережах про вакцинацію проти COVID-19

В Україні зробили понад 2 млн щеплень
Фото: ЕРА

У Міністерстві охорони здоров'я України закликали повідомляти про вакцинацію проти коронавірусу в соціальних мережах. Про це пресслужба відомства написала у Facebook 19 червня.

"В Україні вже зробили більш як 2 млн щеплень від COVID-19, і, якщо ви вже щепилися або запланували похід у пункт вакцинації, розкажіть про це на своїй сторінці в соцмережах. Напишіть пост і додайте нашу нову рамку "Я вакцинуюсь" до фотографії у профілі Facebook", – звернулося міністерство до українців.

МОЗ розписало кроки, як саме це потрібно робити. Спочатку користувачам Facebook потрібно перейти на сторінку www.facebook.com/profilepicframes.

Контекст:

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty) і Sinovac Biotech (CoronaVac).

Станом на 19 червня в Україні зробили понад 2 млн щеплень проти COVID-19, повністю імунізовано (ввели дві дози) майже 356 тис. осіб. Усього 2021 року в Україну має надійти 42 млн доз вакцин проти коронавірусу, заявляли в Міністерстві охорони здоров'я.

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. Станом на 19 червня у країні першу дозу вакцини ввели 1,7 млн осіб, а 355,8 тис. зробили щеплення двічі й завершили вакцинацію.

Згідно з календарним планом на 2021 рік, першими безоплатно вакцинують медиків, що працюють із хворими на COVID-19, і військовослужбовців зі складу операції Об'єднаних сил. До листопада хочуть щепити інших медиків, працівників сфер держбезпеки та освіти, а також людей віком понад 60 років.

Глава МОЗ Віктор Ляшко обіцяв, що до кінця 2021 року всі охочі у країні зможуть вакцинуватися проти коронавірусу. Водночас протягом літа щеплення "як мінімум" і "гарантовано" зроблять 5 млн українців, прогнозував він.