В Одеській області запустили пасажирський катер через Дністровський лиман, міст через який зруйнували окупанти

1 серпня у Білгород-Дністровський доставили першу "Ракету", повідомив мер
Скріншот: Віталій Граждан / Facebook
З наступного тижня між Овідіополем і Білгородом-Дністровським Одеської області курсуватиме пасажирський катер.

Про це 6 серпня у відеозверненні, опублікованому у Facebook Одеської обласної держадміністрації, повідомив голова ОВА Максим Марченко.

"Сьогодні відбувся пробний запуск пасажирського катера, який з наступного тижня курсуватиме за маршрутом Овідіополь – Білгород-Дністровський. Це спростить маршрут пересування людей між населеними пунктами та дозволить їм швидше дістатися до південних районів Одеської області", – сказав керівник Одеської ОВА.

Мер Білгорода-Дністровського Віталій Граждан під час ефіру у Facebook 1 серпня показав, як до міста доставили першу "Ракету" – пасажирський водний транспорт.

Овідіополь і Білгород-Дністровський лежать по різні боки Дністровського лиману.

Російські окупанти зруйнували міст через Дністровський лиман, завдавши по ньому низку ракетних ударів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уперше окупанти атакували міст через Дністровський лиман 26 квітня. Через пошкодження міст було перекрито. 27 квітня окупанти завдали повторного ракетного удару по мосту, 2 травня вони знову його атакували.

10 травня російські військові завдали четвертого ракетного удару по вже пошкодженому мосту через Дністровський лиман в Одеській області. 16 травня окупанти знову обстріляли неробочий міст біля Затоки. 30 травня російські військові продовжили руйнування неробочого мосту через Дністровський лиман – влучили в той самий розбитий раніше шлях, зазначив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

На думку Марченка, РФ, завдаючи ударів по мосту, намагалася відрізати частину Одеської області.