Окупанти двома ракетами вшосте обстріляли міст через Дністровський лиман – командування "Південь"

Міст через Дністровський лиман пошкоджено настільки, що ремонтні роботи потребуватимуть тривалого часу і витрат, зазначили українські військовослужбовці
Фото: wikipedia.org
Російські окупаційні війська, не маючи можливості вести активні наступальні дії, продовжують "підступні ракетні атаки".

Про це 17 травня поінформувало у Facebook оперативне командування "Південь" ЗСУ.

"Так, уночі зафіксовано ще два влучання крилатих ракет у вже понад два тижні непрацюючий міст через Дністровський лиман. Міст пошкоджений настільки, що ремонтні роботи потребуватимуть тривалого часу і витрат. Але зараз їхнє проведення неможливе, як і експлуатація мосту", – ідеться у повідомленні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уперше окупанти атакували міст через Дністровський лиман 26 квітня. За словами голови Одеської ОВА Максима Марченка, російські військовослужбовці завдали удару по регіону трьома ракетами – одна влучила в міст, друга впала поруч із мостом, третя – у воду, постраждалих не було. Через пошкодження міст було перекрито. 27 квітня окупанти завдали повторного ракетного удару по мосту, 2 травня вони знову його атакували.

10 травня російські військовослужбовці завдали четвертого ракетного удару по вже пошкодженому мосту через Дністровський лиман в Одеській області. 16 травня окупанти продовжили обстріл мосту біля Затоки, який не працює.

На думку Марченка, РФ, завдаючи ударів по мосту, намагається відрізати частину Одеської області.