На порталі "Дія" з'явився профіль виборців. Можна перевірити місце реєстрації та адресу голосування

Мобільний застосунок "Дія" запустили 6 лютого
Фото: Дія / Facebook

Користувачі порталу "Дія" можуть перевірити себе у списку виборців, дізнатися правильну виборчу адресу, а також знайти всю інформацію про вибори, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

На порталі "Дія" в електронному кабінеті громадянина з'явився профіль виборця. Про це 26 листопада повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації на сторінці у Facebook.

У відомстві заявили, що завдяки взаємодії з Державним реєстром виборців в електронному кабінеті стали доступними дані про реєстрацію, адресу голосування та адресу виборчої комісії.

Користувачі порталу також можуть перевірити себе у списку виборців, дізнатися правильну виборчу адресу, а також знайти всю інформацію про вибори, якщо запрошення на голосування загубили, повідомили у відомстві.

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що до 2021 року Україна повністю перейде до електронного документообігу. Він повідомив, що на наступних президентських виборах громадяни повинні мати можливість за бажанням голосувати в інтернеті.

Мобільний застосунок "Дія" запустили 6 лютого. Спершу в ньому були доступні водійські права і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (коректно відображаються документи, видані після 2014 року, якщо документи видали раніше, найімовірніше, їх доведеться замінити). У квітні в застосунку "Дія" з'явилися цифрові паспорти (закордонний біометричний і внутрішній паспорти у вигляді ID-картки). У жовтні застосунок мав оновлення  – окрім іншого, у ньому тепер є свідоцтво про народження дитини та можливість сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху.