На Закарпатті ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків через кордон, затримали іноземця

11 жовтня в Закарпатській області затримали трьох людей, які, за даними прокуратури, намагалися незаконно переправити чоловіка в Угорщину
Фото: Закапратська обласна прокуратура / Facebook

Правоохоронці ліквідували черговий канал незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон України, повідомила прокуратура Закарпатської області 12 жовтня.

"Учора [11 жовтня] на Ужгородщині правоохоронці затримали трьох осіб при намаганні переправити чоловіка до Угорщини за грошову винагороду. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 КК України, затриманих найближчим часом буде повідомлено про підозру. Серед фігурантів – двоє мешканців Чопа та іноземець", – повідомили в релізі.

Один із місцевих жителів, як вважає слідство, займався організацією незаконного переправлення чоловіків через кордон.

"Його спільники виступали провідниками й супроводжували "клієнта" на прикордонній території. Вартість таких послуг з особи складала $6 тис.", – додали у прокуратурі.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Минулого разу їхню дію продовжили із 12 серпня 2024 року на 90 діб.

Українці намагаються незаконно вибратися з України, хоча воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, окрім особливих винятків.

Із 2022 року правоохоронці викрили понад 600 організаторів незаконного виїзду за кордон, повідомляв речник  ДПСУ Андрій Демченко 23 вересня 2024 року. 12 жовтня він поінформував, що із серпня прикордонники фіксують тенденцію до зменшення кількості таких спроб.