"Не маємо права зупинятися". Колишній командувач Сил спецоперацій Луньов звернувся до бійців після відставки

Луньов командував Силами спецоперацій з моменту їх створення у 2016 році

Фото: Командування Сил спеціальніх операцій ЗС України / Facebook

Президент Володимир Зеленський звільнив командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України Ігоря Луньова і замість нього призначив Григорія Галагана. Колишній командувач заявив, що, незважаючи на відставку, залишається в Збройних силах.

Колишній командувач Сил спеціальних операцій Ігор Луньов після своєї відставки зробив звернення до співробітників відомства. Його опублікували 26 серпня на сторінці командування Сил спецоперацій Збройних сил України у Facebook.

"Ми не маємо права зупинятися. Ми повинні робити наступні кроки щодо нарощування спроможностей ССО, здатних ефективно виконувати свою почесну справу, використовуючи сучасні підходи, і давати гідну відсіч сьогоднішнім викликам. Крок за кроком, крок за кроком", – заявив Луньов.

Він додав, що результатом кропіткої роботи є "сформований і боєготовний інструмент держави, здатний виконувати спеціальні завдання".

"Люди важливіші за залізо. Мені випала честь керувати "сталевими". Ви кожен день ризикуєте своїм життям і несете відповідальність за життя своїх підлеглих з метою захисту своїх сімей, домівок, своєї рідної землі", – повідомив він.

Луньов відзначив, що, незважаючи на відставку, залишається в Збройних силах.

Напередодні президент Володимир Зеленський звільнив Луньова і замість нього призначив Григорія Галагана командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Сили спецоперацій існують з початку 2016 року. У січні 2016 року їхнім командувачем призначили Луньова. До цього він був першим заступником командувача Високомобільних десантних військ, а на початку 2000-х років командував 25-ю десантною бригадою.

Звання генерал-майора Луньову надали в жовтні 2015 року.