Офіційно до Харкова прибуло 200 тис. людей, утім, реальна цифра може бути більшою – Терехов

За словами Терехова, у Харкові зараз проживає понад 1 млн людей
Фото: Ігор Терехов / Facebook

У Харкові зараз проживає понад 1 млн людей, більше ніж 200 тис. із яких – прибули до міста з інших регіонів. Про це розповів міський голова Харкова Ігор Терехов в інтерв'ю "РБК-Україна", оприлюдненому 23 липня.

За його словами, масового відтоку жителів із Харкова зараз немає, хоч і визнає, що кількість населення міста дещо зменшилася, однак пов'язує це із сезонністю й відпустками.

Окрім того, Терехов зазначив, що до Харкова й далі прибувають вимушені переселенці через повномасштабне вторгнення країни-агресора РФ.

"Згідно з офіційною статистикою, 200 тис. мешканців приїхали до Харкова з інших регіонів – це Херсонська, Донецька, Луганська, Запорізька області, деокуповані території, території активних бойових дій Харківської області та інших областей. Але неофіційна кількість значно більша, ми це бачимо", – заявив мер міста.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області з початку повномасштабної війни – з 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й КАБ Харківську область, зокрема й обласний центр.

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило восьмеро росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.

Про те, що окупанти готуються до наступу на півночі Харківської області, у ЗСУ повідомили 21 липня.