Під час cутичок під Офісом президента на акції на підтримку Стерненка опіки очей дістало 27 поліцейських

Поліція нарахувала під Офісом президента більше ніж 2 тис. присутніх
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Учасники акції протесту на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка під Офісом президента України використовували газові балончики та фаєри. Вони влаштовували словесні конфлікти, які переростали в сутички, повідомили в київській поліції.

У Києві на вулиці Банковій під час акції протесту прибічників одеського активіста Сергія Стерненка 23 лютого постраждало 27 правоохоронців. Про це розповіли в поліції Києва.

За оцінками поліції, під Офісом президента зібралося більше ніж 2 тис. осіб, за порядком стежили поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії.

Учасники акції використовували газові балончики та фаєри. На зауваження поліцейських не здійснювати правопорушень вони не реагували, тому словесні конфлікти переростали у сутички. Унаслідок цього опіки очей дістали 27 поліцейських і нацгвардійців. Їм надають медичну допомогу, зазначили у столичній поліції.

У зв'язку з подіями на Банковій слідчі поліції Києва відкрили кримінальне провадження, 24 активних учасників акції доправили в управління поліції. У них узяли пояснення і відпустили.

Сутички між активістами та поліцією виникали через те, що правоохоронці перекрили прохід до будівлі Офісу президента. За інформацією "Інтерфакс-Україна", від початку силового протистояння протестувальники кілька разів намагалися прорватися до ОПУ, поліція їх відтіснила. Унаслідок сутичок постраждало кілька людей.

23 лютого суд призначив Стерненку й активісту Русланові Демчуку по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Стерненка визнали винним у справі про викрадення ексдепутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича. Активісту інкримінували ч. 2 ст. 146 (викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Суд постановив узяти активіста під варту в залі суду. Рішення суду присутні на засіданні зустріли криками "Ганьба!".

Справу, у якій фігурує Стерненко, розслідували з 2015 року. За версією слідства, Стерненко, Демчук і ще кілька людей у квітні того самого року викрали Щербича, утримували в підвалі і вимагали відмовитися від мандата. Також вони нібито забрали у нього банківську картку, дві сім-картки, 300 грн і дозвільні документи на носіння травматичного пістолета "Форт-12". Стерненко заперечує причетність до інциденту. Він заявив, що єдиний доказ у справі – свідчення Щербича.