Поліція затримала 14 імовірних учасників групи наркоторговців і вилучила наркотиків на понад 115 млн грн

Поліцейські затримали 14 осіб
Фото gp.gov.ua

Офіс генерального прокурора повідомив 22 липня про викриття та припинення діяльності міжрегіональної організованої групи, яка налагодила канал наркоторгівлі на території України.

Затримано 14 імовірних учасників групи, їх повідомили про підозру у виготовленні психотропних речовин та наркотичних засобів, а також їх збуті (ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України). Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, організував наркобізнес 25-річний житель Дніпра. Учасники організованої групи займалися виробництвом і торгівлею психоактивної речовини Альфа-PVP і амфетаміну, а також канабісу. Наркоторговці діяли на території столиці, Харківської, Сумської, Донецької, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Чернівецької та Миколаївської областей, повідомили в Офісі генпрокурора.

Вони пропонували і збували наркотики через розгалужену мережу Telegram-каналів, ідеться у повідомленні. Для уникнення ідентифікації, за даними правоохоронців, продаж відбувався без особистих зустрічей із клієнтами – через так звані закладки. Орієнтовний дохід учасників наркоугруповання становив понад 10 млн грн щомісяця, ідеться у повідомленні.

Правоохоронці провели у цих регіонах 50 обшуків. Із незаконного обігу вилучили майже 20 кг наркотиків різних типів, повідомили правоохоронці. Вартість вилучених наркотиків та психотропів за цінами чорного ринку становить понад 11,5 млн грн.

Також вилучили зброю і набої до неї, вісім автомобілів вартістю понад $200 тис., грошові кошти в сумі $47,6 тис., €9,2 тис., 393 580 грн, 10 тис. польських злотих.