У поліції опублікували відео затримання двох людей, яких підозрюють у підпаленні автомобілів військових на замовлення

На початку року представники РФ вербували підлітків у кількох містах України для підпалів автомобілів, які належать військовослужбовцям, зазначали в Нацполіції
Фото: Національна поліція України / Facebook

У Львові правоохоронці затримали двох осіб, яких підозрюють у підпаленні автомобілів військовослужбовців. Про це 20 липня у Facebook проінформував перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, поліцейські "не дали ворогові скористатися можливістю створити собі пропагандистський контент".

"Спільно з ГУНП у Львівській області затримали по гарячих слідах двох людей, які палили автомобілі військових на замовлення. СБУ вже має достатньо доказів їхніх дій, – написав Білошицький. – Під час обшуків у затриманих слідчі виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором, і розпалюючі суміші, підготовлені для скоєння наступних злочинів".

Як зазначив Білошицький, двох чоловіків повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

"Відповідатимуть усі!" – запевнив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції.

Білошицький опублікував відео з місця події та затримання.

Білошицький не уточнив, коли відбулося затримання і самі злочини.

19 липня у Нацполіції інформували про затримання у Львові двох підлітків 17 і 18 років, підозрюваних у підпалюванні автомобілів військових на замовлення спецслужб РФ.

Контекст:

4 червня Нацполіція повідомляла, що на початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби країни-агресора: представники РФ вербували підлітків у кількох містах України для підпалів автомобілів, які належать військовослужбовцям. Схему викрили, а підлітків затримали, зазначили правоохоронці.

Про те, що російські окупанти вербують неповнолітніх для підпалу автомобілів військовослужбовців, обіцяючи винагороду в сумі кілька тисяч доларів, повідомляв також український омбудсмен Дмитро Лубінець. За його даними, зараз зафіксували випадки підпалу автомобілів військових у Києві, Одесі, Дніпрі. Також імовірного палія автомобілів військових затримали в Рівному.