Помер власник корпорації Kadorr Аднан Ківан

Про причини смерті бізнесмена Аднана Ківана пресслужба його компанії не повідомила
Фото: KADORR Group / Telegram

28 жовтня помер український бізнесмен сирійського походження Аднан Ківан. Про смерть 61-річного бізнесмена повідомила пресслужба корпорації Kadorr Group у Facebook.

"Сьогодні пішов із життя засновник корпорації Kadorr Group Аднан Ківан, найбільший арабський інвестор в Україні, відомий успішними бізнес-проєктами, соціальними ініціативами, а також благодійністю й меценатством", – ідеться в заяві.

У Kadorr Group повідомили, що бізнесмена поховають уже сьогодні, 28 жовтня.

"Прощання й церемонія поховання відбудуться о 15.30 на мусульманському кладовищі [в Одесі]", – заявили в компанії. Про причини смерті не повідомляли.

Контекст:

Ківан народився у впливовій сирійській сім'ї, освіту здобував в Одесі. Є засновником компанії Kadorr Group, був власником видання Kyiv Post і "7 каналу" в Одесі (цей канал нещодавно заявив про припинення діяльності). 2021 року Forbes оцінював статки Ківана у $240 млн (42-ге місце в рейтингу найбагатших людей України).

Kyiv Post Ківан придбав у бізнесмена Мохаммада Захура 2018 року. Наприкінці 2021 року він заявив, що газету буде переформатовано, через що видання припинить роботу на місяць. На сайті видання йшлося, що газету закривають "негайно" й "на короткий час".

Колектив Kyiv Post заявив, що закриття видання і звільнення редакції – розплата власника за спробу журналістів зберегти незалежність (пізніше частина колективу, яка звільнилася, заснувала видання Kyiv Independent).

Головна редакторка видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва стверджувала, що проблеми в редакції нібито пов'язані з тиском на Ківана з боку Офісу президента. Спікер президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечував цю інформацію.