Президентський університет в Україні планують запустити восени 2023 року

Зеленський підписав указ про створення президентського університету 31 травня
Фото: president.gov.ua
20 серпня Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо запуску президентського університету. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Відповідно до плану освітній процес у виші має розпочатися 1 жовтня 2023 року. Навчальний корпус та апарт-готель для студентів і викладачів, які входять у першу чергу будівництва, планують ввести в експлуатацію до цієї дати. Завершити будівництво всіх об'єктів президентського університету мають намір восени 2025 року.

"Передбачено,  що до кінця цього року МОН спільно з Мінекономіки мають підготувати концепцію науково-технологічного парку зі спеціальним правовим режимом, що діятиме при президентському університеті", – уточнили в релізі.

Формування адміністрації університету та підготовка статутних документів триватиме протягом 2022 року.

"До січня 2022 року заплановано сформувати перелік освітньо-наукових напрямів функціонування президентського університету й робочих груп за напрямами підготовки, а також підготувати перелік навчально-наукових лабораторій, планів їх оснащення та складання кошторисів", – повідомили в міністерстві.

Конкурс для тих, хто претендує викладати у виші, хочуть провести до травня 2023 року.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський 31 травня на форумі "Україна 30" підписав указ про створення президентського університету.

"Це заклад вищої освіти, який буде готувати людей майбутнього. Який збере в одному місці кращих викладачів і навчатиме спеціалістів, які зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави в дуже важливих пріоритетних найактуальніших напрямках. Напрямках сьогодення і завтрашніх викликів", – заявив глава держави.

За словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, за попередньою оцінкою, будівництво президентського університету обійдеться у 7,2 млрд грн. Під університет відведуть 16 га на ВДНГ. На його території будуть, крім профільних наукових кампусів, адміністративний корпус, апарт-готель для студентів, апарт-готель для педагогів, лікарня, дипломатична служба і корпус з офісами іноземних компаній.