Провайдер "Тріолан" заблокував доступ до "Одноклассников", "ВКонтакте" та "Яндекса"

"Тріолан" заблокував російські сайти, які потрапили під санкції
Фото: Triolan / Facebook

З 10.00 19 травня клієнтам провайдера "Тріолан" заблоковано доступ до санкційних російських інтернет-ресурсів, зокрема сайтів соцмереж "ВКонтакте" й "Одноклассники" та пошукової системи "Яндекс".

Інтернет-провайдер "Тріолан" заблокував доступ користувачів до сайтів, які потрапили під українські санкції. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Сайт соцмережі "ВКонтакте" vk.com недоступний.

Сайт vk.com недоступний для абонентів "Тріолану"

Також недоступний сайт "Одноклассников" ok.ru.

Сайт ok.ru недоступний для клієнтів "Тріолану"

Крім цього, немає доступу до пошукової системи "Яндекс".

Сайт пошуковика "Яндекс" недоступний для користувачів "Тріолану"

Гендиректор "Тріолану" Максим Сидоренко повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що доступ було закрито о 10.00 19 травня.

За його словами, компанія вирішила не чекати рекомендацій щодо можливих варіантів закриття доступу і вирішила діяти методами, які є у провайдера.

"Тріолан" працює в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Сумах, Полтаві, Запоріжжі, Рівному. Кількість клієнтів провайдера становить приблизно 300 тис. осіб.

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року про фізичних та юридичних осіб, проти яких запроваджують антиросійські санкції на строк від одного до трьох років. У списку санкцій опинилися, зокрема, "ВКонтакте" й "Одноклассники", а також сервіси Mail.Ru та "Яндекс", сайти російських антивірусних компаній "Лаборатория Касперского" і "Доктор Веб". 17 травня указ про введення нових санкцій опублікували в "Урядовому кур'єрі".

В оновлених списках обмеження запроваджено щодо 468 юридичних осіб та 1228 фізичних осіб.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації України, попередила про штрафи за відмову блокувати сайти, які потрапили під заборону.

17 травня українські мобільні оператори заявили, що починають роботи із блокування російських сайтів. Увечері сайти "Одноклассники" і "ВКонтакте" стали недоступними спочатку для абонентів оператора "Київстар", а пізніше – для клієнтів "Vodafone Україна".

18 травня в "Київстарі" заявили, що повністю заблокували російські інтернет-ресурси, які потрапили під санкції, і закликали тих, хто раніше використовував для спілкування "ВКонтакте", переходити у Facebook.