Радуцький переконаний, що у Верховній Раді проти COVID-19 вакциновано не більше ніж 50% депутатів

Радуцький пропонує невакцинованим нардепам перед входом до сесійної зали здавати експрестест на коронавірус
Фото: Михайло Радуцький / Facebook
У Верховній Раді проти коронавірусу вакциновано не більше ніж 50% нардепів, вважає нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький. Про це він сказав в ефірі каналу ICTV 20 вересня.

"Я сьогодні не пропонував, а вимагав від керівництва Верховної Ради зробити одну річ... Це ганьба, коли Верховна Рада пише закони, в яких вимагає від людей вакцинуватися, носити маски, а сама цього не виконує. Сьогодні у Верховній Раді провакциновано не більше ніж 50%", – сказав Радуцький.

Ведучий Вадим Карп'як уточнив, чи має Радуцький на увазі тільки нардепів. Парламентарій відповів ствердно.

Радуцький пропонує невакцинованим нардепам перед входом до сесійної зали здавати експрестест на антиген.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio та AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (CoronaVac) і Johnson & Johnson (Janssen). Також щеплення роблять вакциною від Moderna (Spikevax).

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. Із 21 липня почався п'ятий етап вакцинації: зробити щеплення можуть усі охочі віком від 18 років.

В Україні першу дозу вакцини ввели 6,3 млн осіб, а 5,2 млн – дві дози, вони завершили вакцинацію.

Станом на 8 вересня Україна отримала понад 20 млн доз вакцин проти коронавірусу – майже 12,6 млн доз закупили коштом держбюджету, понад 4,3 млн доправили в межах глобальної ініціативи COVAX, більше ніж 3,3 млн Україна отримала як гуманітарну допомогу від країн ЄС.

Протягом останніх трьох місяців 98,1% госпіталізованих із COVID-19 в Україні не були вакцинованими, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.