Робота з ветеранами – це підтримка на всіх рівнях і дотримання чітких "червоних ліній" – "Метінвест"

Директор департаменту організаційного менеджменту "Метінвест" Артем Логачов: Важливо, щоб співробітник відчував підтримку компанії
Фото: metinvest.media

У компанії "Метінвест" створили систему підтримки ветеранів, яка починається ще з моменту мобілізації співробітників. Ця екосистема підтримки базується на двох основних принципах – робота над собою й заходи для демобілізованих працівників. Про це розповів директор департаменту організаційного менеджменту групи "Метінвест" Артем Логачов.

"До ЗСУ мобілізовано 9865 співробітників "Метінвесту", 1007 із них уже повернулися до компанії. Загальна кількість мобілізованих – близько 17% від усього штату, це один із найбільших показників серед українських компаній", – зазначив Логачов.

За його словами, компанія організовує ветеранські програми за кількома напрямами. Водночас важливо, що підтримка починається не з моменту демобілізації, а із самого початку мобілізації співробітника.

"Ми допомагаємо підготуватися до служби, придбати необхідне спорядження, домовляємося про зв'язок і з'ясовуємо, яка допомога може знадобитися родині. Важливо, щоб співробітник відчував підтримку компанії, коли захищає нашу країну, і знав, що на роботі чекають на його повернення", – пояснює Логачов.

Після повернення ветеранів компанія й далі надає підтримку через спеціальні програми. Це медичні огляди, оцінювання психоемоційного стану, робота із психологом і залучення соціальних проєктів компанії для полегшення адаптації.

"Також організовуємо навчання, якщо є потреба змінити професію", – додав він.

Якщо працівник має медичні обмеження чи інвалідність, компанія створює інклюзивні умови праці. Це передбачає облаштування робочого місця так, щоб ветеран почувався комфортно й міг виконувати свої професійні обов'язки.

Крім того, у компанії розробили спеціальні програми навчання для співробітників, щоб вони могли краще розуміти й підтримувати своїх колег-ветеранів.

"Ми навчаємо, як спілкуватися, визначати певні "червоні лінії", як підтримати колег і зрозуміти, чи потрібна їм допомога. Це важливий аспект, особливо для лінійних керівників", – зазначив Логачов.