Родині Праведників народів світу Ільницьких потрібна допомога в боротьбі з раком. Під час Голокосту вони врятували кілька єврейських сімей

Дипломи Праведників народів світу і Праведників України сім'ї Ільницьких
Фото: Word of the Righteous / Facebook
Син і онук Праведників народів світу Василь Ільницький хворий на рак, і йому необхідні гроші для придбання дорогих препаратів.

Родині Праведників народів світу Ільницьких потрібна допомога – один із членів сім'ї хворий на рак. Про це повідомляють на сторінці проєкту "Слово Праведника" у Facebook.

Василь Ільницький, син і онук Праведників народів світу, хворий на рак, і йому необхідні гроші для придбання дорогих препаратів. Один курс коштує приблизно 110 тис. грн. Проєкт "Слово Праведника" просить про допомогу для сім'ї і готовий надати на вимогу медичні документи. Картка Світлани Ільницької, невістки Василя Ільницького: 5169360010105611.

На сторінці проєкту наводять історію сім'ї та посилання на сторінку архіву "Яд Вашем", присвячену Ільницьким.

Видавець Петро Ільницький, який жив у селі Розточки в Івано-Франківській області із чотирма синами і донькою, допомагав кільком єврейським родинам. Спочатку він передавав харчі єврейським жителям села, які ховалися в землянці в лісі після наказу німецьких окупантів усім євреям покинути свої будинки. Пізніше прихистив ще кількох людей із сусіднього містечка Болехів у себе в будинку.

За даними "Яд Вашем", сім'я Ільницьких – Петро і його діти Василь, Степан, Кароль, Михайло і Катерина – прихистили у себе в будинку і знаходили їжу загалом для 16 євреїв. 14 грудня 1994 року "Яд Вашем" надав Ільницькому та його дітям почесне звання "Праведник народів світу".