Роскомнагляд назвав "негайним до виконання" рішення суду щодо блокування Telegram

Роскомнагляд почав блокувати доступ до Telegram на території РФ із 16 квітня
Фото: EPA

Пункт про негайне виконання рішення суду про блокування доступу до месенджера Telegram не потребує очікування набуття ним законної чинності, заявили в Роскомнагляді.

Рішення суду про блокування доступу до месенджера Telegram вимагає негайного виконання. Про це йдеться в роз'ясненні Роскомнагляду, що 15 травня надійшло в розпорядження РБК.

Роз'яснення наглядового відомства стало відповіддю на повідомлення порталу судів загальної юрисдикції Москви про те, що рішення про блокування Telegram не набирало чинності. Пізніше повідомлення видалили з порталу.

"Поява на порталі судів загальної юрисдикції міста Москви про набрання законної чинності рішення суду була помилковою, цю технічну помилку наразі усунено", – ідеться на сайті.

У Роскомнагляді заявили, що рішення суду не потребує очікування набрання ним законної чинності.

"Тому із 16 квітня Роскомнагляд вживає комплекс заходів із метою обмеження доступу на території Росії до інтернет-ресурсів, функціонування яких забезпечує компанія Telegram Messenger Limited Liability Partnership. Роскомнагляд не отримав від Telegram Messenger Limited Liability Partnership копій приватної та апеляційної скарг", – пояснили у відомстві.

16 квітня Роскомнагляд почав блокувати доступ до Telegram на території РФ. Під блокування також потрапили IP-адреси компаній Amazon і Google, хостинг яких використовує месенджер. Від таких дій регулятора постраждало 400 інтернет-ресурсів.

28 квітня російський інтернет-омбудсмен Дмитро Марінічев визнав, що Telegram заблокувати неможливо.