Руслан Щербань: Велика трагедія в тому, що мого брата зараз використають і викинуть

Руслан Щербань вважає, що його брат "уліз у багно"
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
В авторській програмі засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона син убитого 1996 року бізнесмена і політика Євгена Щербаня бізнесмен Руслан Щербань заявив, що участю у фільмі "Спадкоємець" його старший брат Євген обрав "брудний шлях шантажу".

Син убитого 1996 року українського бізнесмена і політика Євгена Щербаня бізнесмен Руслан Щербань заявив, що в історії з появою фільму "Спадкоємець" про сім'ю Щербанів його старшого брата Євгена використовують.

Про це він сказав в ефірі авторської програми засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона.

"Якби він був дорослою, розсудливою людиною з бажаннями, які були в мене і є досі, то він би сів і розмовляв. І зараз би не довелося дурниці ці верзти. Розумієш? А людина просто все проігнорувала: вважає, що йому всі винні. І вирішив від цього абстрагуватися. А тепер він намагається свою внутрішню порожнечу цим компенсувати. І тим самим влізти у це багно. Я впевнений у тому, що його хтось підловив – і почав фінансувати. Тому що цей фільм коштує – я говорив із фахівцями – приблизно $300 тис. У нього немає таких грошей. Я дивлюся, що він ніби інакше почав почуватися. Це по тому, що я чую", – зазначив бізнесмен.

Він уточнив, що йдеться про фінансове становище брата.

"У нього не було таких можливостей. Тому що він продав усе, що можна було продати. Я розумію, що хтось цим почав займатися і фінансувати. Просто велика трагедія в тому, що його зараз використають і викинуть. Він обрав не той шлях, завдяки якому можна здобути славу і чогось досягти", – пояснив Щербань.

За його словами, брат міг вчинити інакше.

"Набагато простіше було в цій ситуації йому сказати: "У мене є бізнес-план". Зателефонувати [знайомому з ним бізнесмену Рінату] Ахметову і сказати: "Допоможи мені, будь ласка, на згадку про мого батька. Я не спілкуюся зі своїм братом. Я його не люблю. Але в мене є бізнес-план – я хочу заробити". Я впевнений, що він би йому допоміг. Я впевнений, що він би з ним зустрівся і допоміг – і сказав: "На тобі гроші. Зароби. Заради бога". Але він обрав зовсім інший шлях. Він обрав брудний шлях шантажу. Ще півбіди, якби він шантажував собою. Він шантажує моєю родиною, він шантажує найдорожчою людиною, яка була в моєму житті, – моїм батьком", – заявив Руслан Щербань.

"По моїх руках текли мізки мого батька... Я відчув, як із людини йде душа". Повна текстова версія інтерв'ю Руслана Щербаня

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Фільм-розслідування "Спадкоємець" зняло hromadske за підтримки західних донорів, як стверджує телеканал. В анотації до фільму зазначено, що "Євген Щербань – молодший із 2013 року проводить власне розслідування і намагається дізнатися, куди зник спадок батька".

Ґрунтуючись на своїх даних, Євген Щербань – молодший висловив думку, що український бізнесмен, народний депутат від "Батьківщини" Сергій Тарута незаконно став акціонером холдингу "Індустріальний союз Донбасу". Він також стверджує, що Ахметов "виставив борг, якого не існувало".

Руслан Щербань народився 1977 року в Донецьку. Закінчив Донецький національний університет (спеціальність – політологія) і Донецький університет економіки і права (спеціальність – фінанси). Він був свідком убивства батька 3 листопада 1996 року в донецькому аеропорту. Тоді загинули Євген Щербань і його дружина Надія Нікітіна.

Після смерті Євгена Щербаня – старшого його спадок було поділено між трьома синами, стверджує Руслан Щербань.