СБУ затримала блогера й військовослужбовицю, яких підозрюють у передаванні ворогу даних про ЗСУ

За інформацією слідства, затримана приховано фіксувала розташування українських захисників
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України в Харківській області затримала чоловіка і жінку, які, за даними слідства, є коригувальниками ФСБ. Вони, за інформацією пресслужби СБУ, збирали координати пунктів управління, укріпрайонів і вогневих позицій українських військових.

Як стверджують правоохоронці, однією з інформаторів виявилася 35-річна контрактниця військової частини, що дислокується в Харківській області.

Жінку завербувала ФСБ через Telegram-канал, ідеться в повідомленні. Росіянин видав себе за "пересічного" громадянина і пропонував жінці близькі стосунки, розповіли у СБУ.

За інформацією слідства, перебуваючи на посаді радіотелеграфістки, військовослужбовиця використовувала своє службове становище і збирала дані про місця розташування сил оборони в Харкові і на прилеглих територіях.

Фото: ssu.gov.ua

Іще одним фігурантом виявився прокремлівський блогер із Куп’янського району, який адміністрував Telegram-канал ФСБ, розповіли правоохоронці.

За їхньою інформацією, чоловік розміщував геолокації українських військових на ворожому інтернет-ресурсі й закликав робити це своїх підписників.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантів про підозру за статтею "несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану".

У разі доведення провини їм загрожує від восьми до 12 років позбавлення волі.