СБУ затримала чоловіка, якого підозрюють у замаху на вбивство посадовця Мелітопольської міськради

Затриманий, за інформацією СБУ, намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у замаху на вбивство посадовця Мелітопольської міськради. Про це 1 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

Затриманий, як стверджують правоохоронці, під виглядом комунальника, який здійснював технічні роботи в будинку, дочекався посадовця в під'їзді й кілька разів ударив молотком по голові. Незважаючи на численні травми, потерпілий вижив, повідомили в СБУ.

Після замаху чоловік "планував утекти на тимчасово окуповану частину Запорізької області через територію ЄС", стверджують у СБУ, проте його затримали.

Як заявили в СБУ, затриманий – уродженець окупованого Мелітополя, його вже засудили за навмисне вбивство ще до повномасштабного російського вторгнення. Покарання відбував у російській в'язниці, де потрапив у поле зору спецслужб РФ. За даними СБУ, в червні цього року підозрюваного завербувала ФСБ, після чого під виглядом переселенця він приїхав у Запоріжжя, щоб стежити за жертвою.

За вбивство українського посадовця чоловікові пообіцяли будинок у Мелітополі, власники якого через окупацію змушені були покинути місто, йдеться в повідомленні.

Затриманому оголосили підозру в державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану, і замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення. Максимальне покарання за цими статтями – довічне позбавлення волі.