У Черкасах СБУ затримала підозрюваного у шпигунстві за позиціями ППО

Затриманий у Черкасах чоловік, якого СБУ підозрює у співпраці з ворогом
Фото: ssu.gov.ua

У Черкасах затримали 45-річного місцевого жителя, підозрюваного в розвідці на замовлення РФ пунктів постійної дислокації й бойових позицій підрозділів ППО української армії. Про це 30 вересня повідомила пресслужба СБУ.

Підозрюваного, як стверджують правоохоронці, ФСБ дистанційно завербувала в серпні цього року, коли він шукав способів швидкого заробітку в Telegram.

Чоловік об'їжджав регіон, приховано фіксував локації українських військових, а також розпитував потрібну інформацію під виглядом побутових розмов зі своїми знайомими. Пріоритетними цілями були зенітні ракетні комплекси, станції радіолокації та мобільно-вогневі групи українських військ, заявили в СБУ.

Як стверджують правоохоронці, дані про позиції затриманий наносив на Google-мапи й разом із фотографіями надсилав російському куратору. На основі отриманих даних росіяни планували завдати серії ударів по регіону в обхід ППО, заявили в СБУ.

Чоловіка повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Максимальне покарання за цією статтею – довічне ув'язнення з конфіскацією майна.