"Ще одна послуга без чиновників". Федоров анонсував систему автоматичної реєстрації компаній для фізосіб

Нова система реєстрації компаній заощадить час держреєстраторам, заявив Федоров
Фото: EPA
Мінцифри запускає автоматизовану систему реєстрації товариств з обмеженою відповідальністю для фізичних осіб-підприємців, повідомив 18 липня віцепрем'єр-міністр України міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Автоматизація реєстрації ТОВ – наступний логічний крок після автоматичної реєстрації ФОП", – повідомив Федоров.

За його словами, автоматичні послуги не лише зручні для людей, а й допомагають заощаджувати час державним реєстраторам.

"Ми порахували, що в минулому році завдяки автоФОП держреєстратори зекономили 7,2 року часу. Адже раніше на заповнення однієї заявки витрачали 21 хвилину", – написав віцепрем'єр.

Бета-тестування послуги доступне для громадян України віком від 18 років, які мають податковий номер та УНЗР (унікальний номер запису в реєстрі).

"Ми віримо в Україну як у країну підприємців, та робимо все, щоб максимально спростити комунікацію бізнесу з державою. Усі державні послуги мають бути простими, швидкими та людяними", – додав Федоров.

Контекст:

Кабмін схвалив проєкт реєстрації фізичної особи-підприємця без участі державного реєстратора у квітні 2021 року. До кінця року кількість ФОП в Україні зросла на 4% і сягнула майже 2 млн.

Від початку вторгнення російських окупаційних військ в Україні було зареєстровано понад 43 тис. нових ФОП, написав Telegram-канал "Опендатамедіа".