Щоденник окупації херсонця Клочка: Стали видавати пенсіонерам по 10 тис. руб. Принесли й Аллі, вона відмовилася. У поштарки здивування: "Усі беруть, а ви що?"

Дружина Петра Клочка Алла
Фото із сімейного архіву
"ГОРДОН" продовжує серію публікацій зі щоденника Петра Клочка, жителя Херсона, який прожив у російській окупації 260 днів. Записи охоплюють період із 24 лютого, коли розпочалося широкомасштабне вторгнення Росії в Україну, до 29 листопада 2022 року, коли місто звільнили Збройні сили України й почалося відновлення Херсона. Редакція публікує щоденник у ті дні, коли автор робив нотатки. Сьогодні ми презентуємо читачам запис від 2 квітня 2022 року.

2 квітня 2022 року, субота

Відкриваються аптеки. Звісно ж, народні. Ціни антинародні. Курс 1 грн до 1,25 руб.

Готується до відкриття магазин "Фреш", де до пенсії завідувачкою пекарні працювала моя Алла.

Стали видавати допомогу пенсіонерам, по 10 тис. руб. на ніс. У них є база Пенсійного фонду, розносять пенсії по квартирах. Принесли й Аллі, вона відмовилася. У поштарки здивування: "Усі беруть, а ви що?"

Сусід, 80+, радіє. 60 років життя прожив в Україні, отримав дві квартири, субсидію. Тепер кляне нашу країну. "Вот пришли русские и дали достойную пенсию. А у хохлов моя пенсия – 3500 грн". Спілкування з ним обмежив, цей Павлік Морозов здасть при першій нагоді за пайок та дві банки тушонки.

Попередній запис у щоденнику 1 квітня 2022 року.

Більше інформації про автора щоденника в інтерв'ю: Херсонець Клочко про життя в окупації: Передчуття, що росіяни покинуть місто і підуть, не було. Своїми каналами вони говорили, що боротимуться за кожен будинок