Сім'я Бабченків виховує шістьох прийомних дітей

29 травня у Бабченка стріляли в під'їзді будинку. Він помер у машині "швидкої"
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Загиблий журналіст Аркадій Бабченко писав, що діти – це головний сенс життя.

У сім'і журналіста Аркадія Бабченка, якого вбили у Києві 29 травня 2018 року, виховують шістьох прийомних дітей. Про дітей журналіст писав у своєму блозі в "Живому журналі" у 2013 році.

"Як ви знаєте, у моєї мами прийомна сім'я. Вона опікун шістьох дітей-сиріт. Перша дитина, що з'явилася в нашій сім'ї, була прийомною. Друга – теж. І тільки третя – своя. До народження доньки ми жили усі разом. Зараз дівчата з мамою живуть окремо. Тому що взяти дитину під опіку з дитячого будинку можна тільки за наявності дванадцяти метрів на людину. А якщо у прийомній сім'ї діти різних статей – у них повинні бути й різні кімнати. Тобто – немає трикімнатної квартири, діти залишаються в дитбудинку. Можливо, стільки дітей у нас і з'явилося б. Але в однієї з'явилася двоюрідна сестра, у тієї – інша, у тієї – рідні сестра і брат... Ну справді, не залишати ж їх у дитбудинку. І по ланцюжку вони всі перетягнулися в наш дім. Так вийшло, коротше кажучи", – розповідав Бабченко.

У 2009-му році журналіст розповів про прийомних дочок.

"Спочатку це були абсолютно дикі вовченята. У Ритки немає жувального рефлексу, вона не вміла їсти м'ясо – у дитбудинку годували тільки кашею і пюре. У шість років – панкреатит. Людка із Христиною, коли дружина зробила їм яєчню, були в шоці – у свої сім вони не знали, що яйця можна не тільки варити, але і смажити. Відставання в розвитку було півжиття, на рівні чотирьох років. Зараз... Ритка у балетній школі, Людка з роликів упала, у Христини технічне мислення. Катька бігає по квартирі і кричить: "Я пакакала!" Мама в них вкладає, звісно", – писав Бабченко.

За словами журналіста, у кожній із дочок він став помічати якісь свої риси.

"Як не дивно, зараз я готовий до смерті як ніколи. Відчуття того, що тепер я буду жити вічно... Це зі сфери чорних дір, Всесвіту і Великого вибуху. Мізками не збагнути. Я тепер відксерокопійований. Діти – це основний сенс життя", – писав Бабченко.

В інтерв'ю "Фактам" у 2017 році журналіст розповідав, що його мама усиновила шістьох дітей. За його словами, у 2008-му почалася війна у Грузії, і він поїхав туди.

"Мені здається, в якийсь момент мама подумала, що мене все-таки грохнуть і онуків вона не дочекається... У мами було двоє прийомних дітей, коли з'явилася наша дочка. Потім ще четверо", – розповів Бабченко.

29 травня в російського журналіста Бабченка, який працював у Києві, стріляли у під'їзді його будинку. Він помер у машині "швидкої".

Голова київської поліції Андрій Крищенко повідомив, що правоохоронці розглядають професійну діяльність Бабченка як основну версію вбивства. За фактом злочину поліція Києва відкрила кримінальне провадження.