Соціологи назвали найвідоміший благодійний фонд України, ним став Фонд Ріната Ахметова

Дослідники зачитували респондентам характеристики фондів та просили сказати, який фонд найбільше асоціюється з тією чи іншою характеристикою
Фото: depositphotos.com
Згідно з опублікованими 15 квітня результатами соціологічного дослідження агентства Info Sapiens, найвідомішим благодійним фондом України став Фонд Ріната Ахметова.

Цей фонд назвали без підказки 94,3% опитаних соціологами, 70%  Міжнародний комітет Червоного Хреста, Фонд Віктора Пінчука – 45,3%.

Інфографіка: sapiens.com.ua

"Також ми зачитували респондентам характеристики фондів і просили сказати, який фонд найбільше асоціюється з тією чи іншою характеристикою. Фонд Ріната Ахметова частіше асоціюється з усіма характеристиками, ніж усі інші благодійні організації разом узяті. 64% населення України і 81% населення Донбасу вважають, що Фонд Ріната Ахметова – найбільший приватний фонд країни, а 50% та 59% вважають його наймасштабнішою благодійною організацією в Україні", – ідеться в повідомленні Info Sapiens.

Інфографіка: sapiens.com.ua

Під час дослідження опитали 3208 респондентів віком від 18 років методом особистого інтерв'ю вдома у респондента: 2134 респонденти в усіх областях України, окрім Донецької і Луганської, та 1074 респонденти у Донецькій та Луганській областях – дані для всієї України було зважено пропорційно до населення кожної області.

Вибірка репрезентативна дорослому населенню України за областю, розміром населеного пункту, статтю і віком. Із дослідження прибрали Автономну Республіку Крим, а у Донецькій та Луганській областях опитування проводили лише на контрольованих Україною територіях. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2% для України і 3,2% для Донбасу. Опитування проводили 24 листопада – 14 грудня 2021 року.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)