Співробітники Одеського припортового заводу мітингували проти повернення попереднього директора Назаренка

Активісти вважають, що прихід Назаренка на завод призведе до зупинки роботи і боргів із зарплати
Фото: ukranews.com

Приблизно 100 працівників вийшло на прохідну підприємства і заявило, що вони не допустять "реваншу" колишнього директора Одеського припортового заводу Сергія Назаренка.

Співробітники ПАТ "Одеський припортовий завод" вийшли 30 липня на прохідну підприємства із протестом проти повернення колишнього директора Сергія Назаренка, у пікеті взяло участь приблизно 100 людей, пишуть "Українські новини".

Активісти вважають, що його прихід на завод призведе до зупинки роботи і боргів із зарплати, оскільки за нього ОПЗ практично збанкрутував. Пікетники тримали плакати "Ні реваншу схем Назаренка", "Назаренко, поверни нашу зарплату" і "Хто відповість за смерть людей на РСУ?" Мітингувальники також скандували: "Назаренко, руки геть від заводу!"

"Мені було нічим годувати сім'ю. П'ять місяців не платили зарплату. Це при тому, що я пів життя віддав цьому підприємству. Коли Назаренко пішов – подумував повернутися, але він знову ходить по коридорах нашого ОПЗ, тому я вийшов сюди, на мітинг", – розповів один з учасників акції протесту.

Назаренко був т.в.о. голови правління і директора заводу із грудня 2016 року до січня 2020-го. Агентство зазначає, що за нього підприємство продавало мінеральні добрива заздалегідь визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових, зараз цю схему розслідують НАБУ і САП. Також на підприємстві в лютому цього року загинули 45-річна прибиральниця і 22-річний охоронець, і їхнім родинам досі не дали жодних виплат і компенсацій, зазначають учасники мітингу.

На початку цього року уряд призначив т.в.о. ОПЗ Миколу Синицю, який попросив знизити йому зарплату, і її зменшили в підсумку в 10 разів, пишуть журналісти.

Одеський припортовий завод – одне з найбільших державних підприємств у хімічній галузі України. Розташоване на території міста Южне, за 47 км від Одеси, спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду. Підприємство перебуває під управлінням Фонду державного майна України та входить у програму великої приватизації.