Стали відомі подробиці щодо створення нового міністерства єдності

Євгенія Кравчук розповіла деталі про створення міністерства єдності
Фото: Yevheniya Kravchuk / Facebook

До кінця року в Україні буде створено міністерство єдності. Про це 5 вересня розповіла журналістам народна депутатка України від фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, пише УНІАН.

Політикиня розповіла, що 4 вересня на фракції "Слуга народу" президент України Володимир Зеленський наголосив, що керівник нового міністерства "буде більше часу проводити за кордоном".

За її словами, ідеться про те, що можуть створити певні офіси чи філії у країнах, де проживає найбільша кількість українців – Польщі й Німеччині.

Кравчук зазначила, що поки не знайшли кандидата на посаду міністра.

"Співбесіди продовжуються, кандидатів шукають. Тому цього не відбулося зараз, але в найближчі місяці, очевидно, ми повернемося до питання створення міністерства і призначення очільника", – сказала вона.

Ідея створення нового міністерства – на часі, переконана Кравчук. За її словами, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України могло б бути частиною "конструкції" майбутнього відомства, оскільки воно займалося координацією зв’язків з українцями, які перебувають за кордоном. Утім, який саме вигляд матиме відомство, уже незабаром має запропонувати Кабінет Міністрів України.