Степанов розповів, чи вводитимуть навесні локдаун в Україні

Степанов: Ми дивимося, як змінюється ситуація у регіонах
Фото: Максим Степанов / Facebook

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов 24 січня заявив, що зараз країна повертається до режиму, який був до 8 січня. Далі заплановано введення адаптивного карантину.

В Україні вводили "карантин зимових канікул" 8–24 січня для того, щоб навесні не було нових обмежень, тому на нове посилення карантинних заходів не очікують. Про це 24 січня повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі телеканала "Україна 24", відео опубліковано на YouTube-каналі.

Він зазначив, що дати з 8-го до 24 січня вибирали, зважаючи на найменшу економічну активність цієї пори року.

"Це було для того, щоб потім, уже до квітня – травня, ми були в змозі пройти без введення жорстких обмежень, коли припиняють роботу спортзали, цілі сектори економіки", – заявив Степанов.

За його словами, стратегія міністерства полягає в тому, що зараз країна повертається до режиму, який був до 8 січня.

"Потім протягом 7–10 днів ми дивимося, як змінюється ситуація в регіонах, і [плануємо] перейти до адаптивного карантину", – додав він.

Із 8-го до 24 січня через спалах коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні діє "карантин зимових канікул". У цей період заборонено роботу закладів громадського харчування, торгових центрів, спортзалів, непродовольчих ринків, закладів освіти (крім дитсадків).

Із 25 січня після завершення "карантину зимових канікул" в Україні діятимуть обмеження, які були в грудні 2020 року, повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Від початку епідемії в Україні коронавірус підтвердили у 1 191 812 осіб, 947 514 хворих одужали, 21 861 людина померла.