У "Дії" за чотири дні згенерували 1 млн COVID-сертифікатів

Застосунком "Дія" користується вже 9 млн українців
Фото: depositphotos.com

За останні чотири дні українці згенерували у застусунку "Дія" 1 млн COVID-сертифікатів. Про це 1 листопада у Telegram повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, застосунком "Дія" користується вже 9 млн українців.

"Черговий рубіж подолали дуже швидко за 10 днів. Такий зліт пов'язаний із COVID-сертифікатами. Тільки за останні чотири дні згенерували мільйон документів. Загальна кількість становить уже 5 млн і надалі зростає. З одного боку, хотілося б радіснішого приводу для підкорення нового рубежу. З іншого, українці починають масово робити щеплення та генерувати сертифікати. І це тішить. Чим швидше люди вакцинуються, тим швидше ми вийдемо з "червоної" зони і повернемось до нормального життя без обмежень",  написав міністр.

Контекст:

27 серпня стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації завершило бета-тестування сертифікатів вакцинації у застосунку "Дія", тепер їх можуть згенерувати усі охочі, які дістали одну чи дві дози вакцини проти коронавірусу.

"Жовтий" внутрішній сертифікат вакцинації COVID-19 діє 120 днів, "зелений"  365 днів.

На порталі "Дія" COVID-сертифікат зможуть отримати українці, які не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, і ті, хто не користується застосунком "Дія".

Протягом минулого тижня, 25–31 жовтня, в Україні зробили 1,7 млн щеплень, що більше, ніж за червень. Усього від початку вакцинальної кампанії одну дозу дістало 10,2 млн осіб, повністю імунізовано та отримали дві дози – 7,4 млн українців. Загалом зробили 17,7 млн щеплень.